Vrolijk Pasen! Voor jou dan, voor ons is het minder…

Zo rond Pasen zou het wel zo passend zijn om te spreken over wonderlijke wederopstandingen en dergelijke, en dat doen we dus ook. Na maandenlang klooien, klagen en anderwijs modderen met Doutzen’s motor, leken onze werken dan eindelijk haar vruchten af te werpen. Het starten van de eens zo nukkige verzameling van bij elkaar geraapte bouten en moertjes betekende de ultieme wederopstanding van ons geliefde Volkswagen, die na de esthetisch verantwoorde creatieve uitspattingen van Mukkes’ vriendinnetje Nynke al helemaal niks meer te klagen had. “Fijn,” zo dachten wij gezamenlijk, “meteen dat land maar uit.” Heeft ons tenslotte niets meer te bieden en na Henk’s immigratie alarmerende kritieken aan het adres van de big bwana hier, werd het zelfs ons een beetje te heet onder de blote voeten.

Na een goeie en weinig enerverende negentig kilometer hoorden we een vreemde ‘tik’ in anders zeer contente geluiden uit het motor-ruim. Mukkes stopte de auto meteen langs de kant van de weg in het pikkedonker en toen we de motor open haalden, zagen we dit:

Not good!Niet heel verwonderlijk dat met een dergelijke scrimmage van metaal niet verder gereden dient, dan wel kan worden en daar stonden we dan, ons humeur op een historisch dieptepunt. Na ongeveer een uur stopte er een auto, waaruit vanzelfsprekend iemand stapte. Deze persoon kon regelrecht uit een vreemde film gelopen zijn en was, zoals we later leerden, een Mennoniet. Een soort Amish, maar dan met Friese oorsprong(echt). Vreemd en zelfs een beetje eng, maar waarschijnlijk dacht de beste man hetzelfde van ons, waardoor het nog verwonderlijker is dat de beste vent ons naar het nabij gelegen Mua sleepte, waar we de nacht doorbrachten. Van de Mennonieten kan verder alles gezegd worden, grappige baardjes, vreemde, alles verhullende kleren en een bijna hilarisch zuidelijk Amerikaans accent, maar gastvriendelijk zijn ze wel, dus daar willen we geen slecht woord over horen.

The Mua river is pretty and much fun!Mua is verder een schitterend plaatsje, met een riviertje, een watervalletje en schitterend houtsnijwerk. Zogezegd een geluk bij een ongeluk. En klein gelukje bij een enorm ongeluk, dat dan weer wel. Dit beseften we vooral de volgende dag; de motor zelf valt eigenlijk niet meer te repareren en we hebben een ander nodig. Doordat Malawi nogal afgelegen is, gaat dit nogal een enorme duit kosten, vanwege transport en enorme importbelastingen bijvoorbeeld. Een enorme duit van ongeveer €2500,-, die wij simpelweg niet hebben. De komende dagen denken wij dus even na over hoe we dat bij elkaar kunnen sprokkelen en schroom vooral niet om mee te denken, want wij zijn ondertussen bijna ten einde raad.

Voor nu, vanuit een idyllisch Mua, een enorm vrolijk Pasen!

Tags: , , , , , ,

5 Responses to “Vrolijk Pasen! Voor jou dan, voor ons is het minder…”

 1. TF Says:

  Dat wordt een Doutzen 2 aanschaffen jongens, dat is nu goedkoper dan een nieuwe motor.

  Happy Easter! Sterkte!!!

  Liefs,
  Tam

 2. Theu Says:

  Heren,

  Wat in pech. Ik zou zo ook even niet weten, hoe zo snel mogelijk een motorblok in Mua te krijgen.

  Ik heb jullie bericht doorgestuurd naar iemand met veel kunde by het vw forum e.d.
  Hopelijk komt daar wat uit. Verder blijven we nadenken over een oplossing

  Succes.

  Groeten,

  Theun

 3. joel Says:

  jongens wat een kutzooi
  maar houd de moet erin!!

 4. sijbe Says:

  hi even een idee drijfstang en zuiger er uit,
  blok hout er in meppen voila een drie cilinder
  kunnen jullie in ieder geval door trucken
  good luck

  gr sijbe & alie

 5. joel Says:

  jeej