Wie helpt Matias de Malawiaan?

Toen we terug kwamen van onze portie vrijwilligen in het centrum van nergens troffen we het volgende bericht aan in onze mailbox, dat je op onze website kunt lezen. Voor jullie gemak hebben we deze even vertaald en om zo authentiek mogelijk te zijn laten we ook de originele niet geheel foutloze versie zien;
Van Matias, voor de ThreeLeftHands!

“Beste broers(Jawel, hij noemt ons broeders), Ik ben een Malawiaan uit de stad Lilongwe. Gister zag ik een rode(de arme man is kleurenblind) minibus in ‘area drie’. Toen ik er aankwam, las ik op de deur ‘www.threelefthands.com’. Ik hield de website in gedachten tot ik thuis kwam(jongen, schrijf het de volgende keer op!). Nadat ik op deze website klikte las ik over julie hele reis en waar jullie allemaal zijn geweest. Maar wat mij het meest interesseerde was jullie brief aan Mr. President. Ik bedoel Dr. Bingu wa Mutharika. Jullie hadden het over de brandstofcrisis, het in elkaar laten slaan van mensen, tekort aan valuta etc. Jullie hadden echt gelijk(Ha! Zie je wel!?) en ik ben het eens met jullie uitleg(slimme vent). Toen ik verder ging lezen, las ik ook over jullie ontwikkelingswerk in vele landen zoals EthiopiĆ«. Dus, ik dacht dat het wel slim was om te vragen om jullie assistentie, want in mijn dorp Dedza 40km. Van Lilongwe zijn een hoop wezen en oudere behoeftige mensen. Als ik enige hulp zou kunnen krijgen zou ik erg blij zijn om mijn mensen te kunnen redden(Ja, weer iemand die alleen maar vraagt, vraagt en vraagt). We hebben een huis nodig, eten en kleding(Ja, toe maar weer…) Samen met mijn broer geef ik al beetje bij beetje(Kijk, dat lijkt er meer op!), Dus ik heb jullie hulp nodig! Yours, Matias Kamuyangwe. Ik kijk uit naar jullie antwoord, bedankt.”

Het is dus duidelijk, Matias heeft hulp nodig. Helaas moesten wij hem berichten dat we al in het volgende land zaten, maar besloten deze mail online te zetten zodat jij misschien iets weet, zelf die kant op wil gaan of een ander idee hebt om Matias en zijn dorp uit de brand te helpen. Wij hebben zijn gegevens, dus als je je geroepen voelt, neem dan contact met ons op.

En ThreeLeftHands dan..?
Deze update heeft niet zoveel informatie over onze avonturen, maar dat komt later wel. Aanvragen krijgen we wel vaker en we vonden dat we deze moesten delen met jou. De meeste mensen in een ontwikkelingsland gaan er van uit dat de blanke wel even geld komt brengen. Wanneer een Malawiaan dan zelf al begint met het geven van kleine beetjes, en meer hebben ze vaak ook niet, dan verdiend dat de aandacht. Wij vragen hierbij dus aan jou hoe jij hem kunt helpen. Zet je contacten in, boek een vlucht, onderneem wat!

Mocht je het nog niet weten, de eerste vrucht van de samenwerking met FreshTV.nl is een feit en kun je hier bekijken. Wij zijn erg trots op het resultaat en hopen dat jij er ook van geniet!

Tags: , , , , ,

One Response to “Wie helpt Matias de Malawiaan?”

  1. Mark /sietse Says:

    Ha kerels,

    Ziet er leuk uit die film!! Ga zo door en help die arme jongen toch even ;) Malawi moet je langer zijn, is toch een land met een lange geschiedenis voor jullie :P haha.

    Fijne reis