Doel en Missie

Na twee jaar Afrika zijn de ThreeLeftHands in wezen nog gewoon hetzelfde, maar hebben ondertussen wel het één en ander te vertellen over het continent waar zij in twee jaar tijd de nodige goede werken hebben verricht en hier en daar ook de meest waanzinnige avonturen hebben beleefd. Door altijd onzelf te blijven ging dit niet altijd zonder slag of stoot en zodoende hebben we ook een enorme hoeveelheid ervaring opgedaan. Zou het natuurlijk ontzettend egoïstisch zijn om met al die ervaring, die ongelimiteerde wijsheid, helemaal niks te doen.

Eind 2010 zijn wij dus terug in Afrika. In Malawi pikken wij onze trouwe bus op en rijden we verder, zogezegd op weg naar een betere wereld. Per bezocht land kijken we kritisch naar de cultuur en de invloed van het Westen hierop, laten we jou weten wat we er allemaal van vinden en ondersteunen we de nodige goede doelen.

Dit laatste doen we via het zogenoemde en zelfbedacht principe van Guerilla-volunteering; We kloppen (vaak letterlijk) aan bij een lokaal goed doel, organisatie of ziekenhuis en vragen hoe we kunnen helpen. Zo simpel kan het namelijk zijn, je eigen steentje bijdragen. Voor de belastingdienst en Kamer van Koophandel vertalen wij dit naar de volgende volzin:

“Door middel van capacity-building ontwikkelingslanden en bevolkingsgroepen helpen zichzelf te ontwikkelen en in de Nederlandse samenleving inzicht verschaffen van de realistische en actuele stand van zaken in deze culturen.”

Omdat we de gehele oostkust tegen vele stenen zijn gestoten, zeg maar gerust vaker dan twee keer, kunnen we de westkust, die toch iets harder en intenser te boek staat, met meer bagage en vertrouwen tegemoet zien.