Op drie wielen leert Doutzen lopen

Een vliegend wiel, twee keer politie, heel veel tol, heel veel lagers, mensen die zand verzamelen, een man die God zag en genoeg misverstanden om een leuke komedie van te schrijven. Dát hebben we de afgelopen paar dagen beleefd. Omdat we ervan uitgaan dat onze doelgroep, jij dus, het concentratievermogen van een mentaal aangeslagen goudvis heeft, houden we het kort en behandelen maar een paar onderwerpen per dag.

Het vertrek
Voor het vertrek voerde Henk een van de vreemdere telefoontjes van de laatste tijd. Via de website had een zekere Korrie de Haan de vraag gesteld of we zand voor haar konden meenemen. Dit vroeg natuurlijk om meer uitleg, dus de dame in kwestie werd gebeld. Mevrouw was zeer enthousiast over ons idee en spaarde inderdaad zand. Zand dus. Die korreltjes die je overal ter wereld kunt vinden. En laat dat nou de crux van het hele zand-sparen zijn. Vanaf zoveel mogelijk plekken zoveel mogelijk zand verzamelen. Nou ja, prima; Korrie draagt namelijk maandelijks wat bij wanneer wij een beetje zand meenemen. Kijk, dat is nou eens creatief doneren!

Woensdagavond was het moment daar dat we eindelijk vertrokken uit Nederland. Op naar het avontuur! Tenminste…. Henk en Minne reden richting Berlikum om Mukkes op te halen toen Mukkes via de telefoon melde dat hij ten eerste niet wist dat we al zouden vertrekken, en ten tweede dat hij niet zou vertrekken. Een simpel en volmondig ‘Nee.’ sprak de heer Mulder toen hem werdt verteld dat we toch echt moesten vertrekken om onze afspraak met de ADAC in München te halen(CPD, weet je nog?). Natuurlijk waren de communicatieve skills van Henk en Minne tesamen veel te overdonderend om tegenstand aan te bieden, dus Mukkes ging overstag. Ook al had ie een slecht voorgevoel.

Nadat Mukkes zijn hele huishouding had ingeladen, meneer heeft namelijk een hoeveelheid badkamer supplies waar een gemiddeld modellenbureau van zou gaan watertanden, gingen de heren vol goede moed op pad. Nog geen twee kilometer verder zakte diezelfde moed ons behoorlijk in de schoenen omdat Doutzen had besloten het linkerachterwiel niet nodig te hebben. Divagedrag noemen we dat.

Na twintig meter met de achteras over het asfalt te scheuren kwam de Cruiser knetterend en raggend tot stilstand. Overigens chapeau voor Mukkes; geen ongeluk veroorzaakt. Daar stonden we dan, midden op de weg zonder achterband, midden in de nacht. De achterband was helaas tijdelijk van de aardbodem verdwenen waardoor er in allerijl een band van een andere bus werd afgeschroefd, die midden op de weg op onze bus kon worden gezet. Zo konden we in ieder geval de bus weer naar huis duwen (met een andere auto). Leuk detail; we kregen maar liefst twee keer bezoek van moeder justitie en de lange arm der wet, die ons allen herkenden. ‘Hé, jullie hebben in krant gestaan…!’ Behoorlijk lullig om op dat moment herkend te worden als je met pech staat terwijl je nog niet eens Friesland uit bent, maar goed.

Nogmaals het vertrek…
De dag daarop werd Doutzen opnieuw rijklaar gemaakt om die avond te vetrekken. De eerste echte encounter met de politie was daarop ook een feit. Nog geen twintig meter vanaf het vertrekpunt werden we staande gehouden voor een controle. Of we gedronken hadden. Ja natuurlijk. We gaan 15.000 kilometer rijden dus nogal wiedes dat we ons eerst helemaal klem zuipen. Anders is er immers niks aan. Na deze korte stop waren we dan echt onderweg naar de eerste stop: München stond op het punt om bezocht te worden door de drie knapste mannen die de stad ooit had mogen verwelkomen.

Morgen staat hier wat er nog meer tijdens de reis gebeurde. Onder andere werd duidelijk dat Henk de laatste paar dagen toch niet meer zo helder was als gedacht, hoe Doutzen door overheidsinstanties wordt beledigd tot op het bot en plaatsen we een paar leuke filmpjes.

Tags: , , ,

8 Responses to “Op drie wielen leert Doutzen lopen”

 1. Pake Minne Says:

  Einlings de poat op it gaspedaal fest houde. De doutsen cruiser net fol mei sân,oars komt er net mear foarút .Noch betanke foar de bearenburch

 2. Tamara Feddema Says:

  Moai to witten dat jim noch libje! Goede reis en hald us op de hichte! XXX Tam

 3. Katolina Says:

  Zozozo… Hoe kan het ook anders met jullie!

  Ik ben heel benieuwd hoe dit zal aflopen. Ik duim ervoor dat jullie heelhuids het traject kunnen doorlopen! Succes mannen!

 4. leo Says:

  haha jullie konden ook niet in 1 keer zonder kleurscheuren het land uit he haha
  maar toch.. hoop dat dit jullie eerste en vooral ENIGE misser(tje) is en dus was…
  mannen veel succes sterkte en bovenal plezier…

  gr leo

 5. marcel Says:

  Hey DUDES!

  Gaat dus allemaal volgens de planning!

  Doutzen, laat je maar eens een goede beurt geven door de jongens… :)

  Greetz, Marcel

 6. Hans Says:

  Hi boys,

  Hou die rammelbak heel, ze moet nog heel wat kilometertjes mee, het arme kind.

  >>Nog even een berichtje voor de late sponsors, check http://www.frieslandcast.nl en doneer. Doneer geld. Geld is welkom! Het rekeningnummer is op deze website te vinden.

  Doen! Het geeft je een goed gevoel. Een gevoel dat je toch net wat meer doet dan op je luie kont debateren over hoe slecht een en ander in deze wereld verdeeld is. Laat de Three Left Hands de kastanjes uit het vuur halen maar geef hen die mogelijkheid door deze onverschrokkenen te ondersteunen met geld. Veel geld.<<

  ‘k Zal zelf ook de ouwe sok nog eens binnenstebuiten keren op zoek naar nog wat dubbeltjes… :-)

  http://www.frieslandcast.nl

  Groetzen aan Doetzen,
  Hans

 7. mrClass Says:

  Jullie zijn onderhand Friesland al wel uit toch? Nog uitgezwaaid door Doutzen herself?

 8. Lienard Says:

  Hallo echt geilen Blog betreust du. Ich selbst hab auch schon länger eine eigene Webseite erstellt, nähmlich eine Suchmaschiene. gerade noch zu finden auf beta.jerome.de . Währe toll wenn du mir sagst was du von ihr hälst bzw. was noch doof daran ist. Ein Redesign kommt erst im laufe der Woche noch hinzu. Vielen Dank - 345zhf4