Profiel

Maar, wie zijn deze mannen nou eigenlijk?:

HENK RIGTER
Henk Rigter27 jarige levensgenieter, die vooral goed weet hoe anderen iets beter kunnen doen. Is dan onopvallend ook liever lui dan moe. Leest graag en zolang er inspiratie voor handen is weet Henk best leuke artikelen en rapporten te schrijven. Makkelijk te ergeren, maar ook snel in staat om te vergeven. Ondanks zijn soms starre en harde houding houdt hij toch altijd een wat naïeve blik op de mensheid. Geeft graag geld uit aan luxe zoals een biertje of snackje, ook al is dat niet verstandig. Volgens Minne en Mukkes is Henk koppig, dromerig en af en toe niet logisch bezig. Henk blijft zeggen dat dit niet zo is, al weet hij stiekem wel beter. Vanwege onverklaarbare redenen schijnt Henk altijd een bepaalde aantrekkingskracht uit te oefenen op autoriteiten. Hoe goed hij ook zijn best doet, politie agenten hebben altijd iets te melden zolang Henk in de buurt is.

MARTEN ‘MUKKES’ MULDER
Marten 'Mukkes' MulderDe hippie van het stel en met 26 jaar ook de jongste. Woonachtig in een kraakpand, draait graag een plaatje en heeft als enige van de drie een opleiding afgerond en mag de titel ingenieur dragen. Hoewel Mukkes alles wel prima vindt en nooit met iemand problemen heeft, zorgen Henk en Minne met hun gedrag zo nu dan voor barstjes in zijn zorgeloze dagen. Hierdoor worstelt Mukkes zich soms kreunend en steunend door de uren heen. Tot groot vermaak van Henk en Minne, die vinden dat Marten af en toe wat traag is. Marten kan heel verdienstelijk gitaar spelen en heeft het dan ook vaak over zijn ‘gitaarboek’, wanneer gevraagd wordt wat meneer vandaag nou eigenlijk heeft uitgevoerd. Zorgt er altijd voor dat hij wat te knutselen heeft, wat er dan weer voor zorgt dat de bus altijd vol met troep ligt. Niemand, ook Mukkes zelf niet, weet hoe hij aan zijn bijnaam komt.

MINNE BONNEMA
Minne BonnemaOndernemend ICT-genie en niet te plaatsen ADHD-er die met zijn 27 jaar de oudste is. Dit blijkt overigens nergens uit. Heeft voor elk probleem een oplossing en laat dit graag aan iedereen merken. Probeert zich overal uit te lullen en houdt zelfs in meest onmogelijke gevallen vast aan zijn eigen verhalen, ook al weet hij beter en ligt hierdoor regelmatig met Henk in de clinch. Henk en Mukkes vinden Minne soms wat egoïstisch en in het bezit van een bijzonder laag Emotioneel IQ, maar dit maakt hij op de meest onverwachte momenten weer goed. Zo is Minne bijzonder handig met computers, wat op veel dankbaarheid komt te staan van Afrikanen die nog wat worstelen met de plotselinge opmars van de IT. Samen met Henk is Minne de kok van de reis en samen weten ze altijd weer iets bijzonders op het vaak ongewassen bord te toveren. Een tot nu toe vruchteloze hobby van Minne is het provisorisch jagen in de gebieden waar de bus stil staat. Met zijn zelfgemaakte speer, Syrisch legermes en vest van berenvel is er tot nog toe niks gevangen.

NOFLIK
Noflik, le dog.Het leven van dit Doberman vrouwtje ging vanaf haar geboorte bergafwaarts. Nog geen drie maanden oud was ze aan haar lot over gelaten in een klein kooitje op een markt in Cairo. De wereld had voor deze hond geen perspectief, totdat de ThreeLeftHands besloten dat ze een bewaker nodig hadden, het beestje Noflik noemden en binnen een maand van haar traumatische jeugd herinneringen afhielpen. Is nu het meest vrolijke lid van het gezelschap en houdt met haar tengere, doch duistere gestalte menig Afrikaan op afstand. Op commando. Steelt af een toe een slipper en wordt, idioot genoeg, soms zelf ook gestolen. ‘Noflik’ is Fries voor comfortabel en relaxed.

DE DOUTZEN CRUISER
doutzen.jpgNegenhonderd euro kostte dit 26 jaar oude en oranje Volkswagentje dat we naar dat ander Friese supermodel vernoemden. Niet vreemd dat ze met die leeftijd zo nu en dan quality-time nodig heeft, maar dat geven we dan ook graag in ruil voor veilig transport door de wereld. Onze trots en ons plezier; dagelijks verbazen we onszelf dat ze nog steeds start, al gaat dat soms met de nodige tegenzin. Heeft ondertussen de nodige modificaties ondergaan om als echte ThreeLeftHand bus te fungeren. Stinkt soms een beetje onverklaarbaar.