Tot zover…

Beste mensen, vrienden, familie en buitenlui. ThreeLeftHands is niet meer actief. Voorlopig blijven de geweldige filmpjes met onze avonturen jullie kant op komen, maar wij hangen onze afgetrapte vrijwilligersschoenen aan de wilgen. Nu val jij natuurlijk van de weersomstuit zomaar van je stoel en dat begrijpen we dus neem maar even de tijd om bij te komen.

Ja, zijn we er weer? Glaasje water met trillende handjes naar je mond gebracht en de valium niet vergeten? Mooi, dan leggen wij het even uit. Het geld is op, zo simpel is het. Nu zouden we nog wel door kunnen blijven ploeteren en elke cent aan Doutzen uit kunnen geven, maar het houdt een keer op. Na drie jaar in het stof, eten met je handen en poepen in de bosjes vinden wij het ook wel een keer leuk geweest met het back-to-basic gevoel. Alhoewel de stichting dus niet langer actief is, bestaat zij nog wel, omdat wij toch nog ergens de verre hoop koesteren dat National Geographic ons belt met een geweldig voorstel. Gebeurt dit nou niet, dan blijft de stichting een geweldig platform om eventuele andere altruïstische werkzaamheden uit te organiseren, want we blijven natuurlijk een stel idealisten. Mocht je je aangesproken voelen om ons werk door te zetten of wil je gebruik maken van onze veel, zo niet alles omvattende kennis, doe dat dan.

Samenvattend kunnen we zeggen dat we drie geweldige jaren hebben gehad. Sommigen vonden ons dom, anderen vonden ons geweldig. Sommigen raakten geïnspireerd en sommigen geïrriteerd. Wij hebben veel geleerd en hopen jullie ook het één en ander te hebben bijgebracht, terwijl we hier en daar een leven hebben gered. Of we nu ook werkelijk een verschil hebben gemaakt in de van corruptie, domheid en blind idealisme vergeven wereld van de ontwikkelingssamenwerking? Dat mag jij zeggen…

Tags: , , , ,

9 Responses to “Tot zover…”

 1. Marijke Says:

  Mooi gesproken Henk, succes met het ‘normale’ leven

 2. Peter van Arkel Says:

  Mannen, Bedankt voor jullie leuke berichten. En dat niet alleen. Jullie wedervaardigheden waren vaak ook verhelderend.
  Vriendelijke groet,

  Peter van Arkel

 3. Pieter Bosma Says:

  Breng alles uit in boekvorm, plaatjes genoeg voorhanden.
  Gezien jullie schrijverstalent, moet het wel een verteerbaar boek kunnen worden.

  En Mukkes, tijd voor een herkansing in Lingo misschien??

 4. Alexandra Sfintesco Says:

  Guys, ik heb van jullie verhalen genoten. Afrika ken ik nog niet zo goed, maar door jullie gave weblog zag ik echt een film voor me. En als dan later de filmpjes kwamen, waren de verhalen zelfs weer herkenbaar. Dus, super goed en vooral komisch geschreven. Heerlijk!
  Sterkte met het wennen aan NL en EU en AH en NS en zo… En hopelijk genieten jullie nog lang na van alle avonturen. Ben benieuwd welke kant jullie in Dichtbijgistan gaan beleven.

 5. Emma Says:

  Enorm blij jullie te hebben leren kennen!! Xxx Emma

 6. TF Says:

  Fijn dat jullie weer terug zijn! :)

 7. sietse Says:

  heey mannen
  petje af hoor ik vind dat jullie het goed gedaan hebben.
  ik sta van te kijken dat jullie het zowieso 3 jaar hebben uit gehouden daar.
  netjes hoor. en een boek schrijven over deze 3 jaar dat is een goed idee van Pieter Bosma.
  ik hoop jullie hier in Het Bildt of dear buten weer eens tegen te komen.
  goede reis terug nij it fryske lan. groetnis Sietse

 8. Gerd Says:

  Hallo mannen,
  Hulde, grote hulde en bedankt dat jullie de ervaringen met ons hebt willen delen. Inderdaad heel inspirerend en waardervol. Gelijkertijd gaat een wereld voor je open en stemt het je tot nadenken wat in je leven ècht belangrijk is. Jullie hebben wel degelijk en verschil gemaakt, hoe klein dan ook, daar èn hier.
  Welkom terug in deze djungel, die hier “welvaart” heet.

  Het gaat jullie goed!

 9. mukkes Says:

  Dank jullie allen, voor het volgen en support! Super!